Сб. 27 Квітня 2024

Милованов розповів, у чому полягатиме економічна стратегія України

Економічна стратегія полягає в ідеї інвестицій, створенні чотирьох ринків і робочих місць, створенні інновацій та залученні нових технологій. Про це заявив міністр економіки Тимофій Милованов під час презентації урядової стратегії економічного зростання України, передає УНН.

“Економічна стратегія полягає в основній ідеї інвестицій, створенні чотирьох ринків і створенні через це робочих місць з більшою продуктивністю, створенні інновацій і залученні нових технологій. Ми це маємо підтримати сприятливим бізнес-кліматом. Тут і судова реформа, і права власності, а також інструментарій залучення інвестицій”, – сказав Тимофій Милованов.

У презентації вказано, що розвиток ефективних ринків, факторів виробництва та товарів та послуг включає в себе розвиток ринку праці, ринку землі, ринку товарів та послуг та ринку капіталу. Це призведе до зростання кількості робочих місць, продуктивності, технологічності та інноваційності.

Тимофій Милованов зазначив, що розвиток ринку праці буде відбуватись через осучаснення трудового законодавства, а також інвестиції в професійні навички.

“Ініціативи для залучення інвестицій, які ми зробили. По-перше, є капітальні інвестиції з бюджету. Їх багато. Наприклад, ви знаєте, що буде велике будівництво навесні, багато грошей з бюджету інвестується в це. Також є приватизація – це залучення інвестицій, концесії – порт “Ольвія” і “Херсон” вже успішно проведені, але більш широко пакет концесії стоїть і будуть продовжуватися. Це залучення інвестицій, коли об’єкт залишається в державній власності. Інвестиційні няні для залучення інвестицій – пакет інвестиційних мотиваторів. Індустріальні парки, про які в новинах мало говорять, але багато роботи зараз відбувається по створенні індустріальних парків. І підтримки розвитку малого та середнього бізнесу, а також просування експорту”, – додав Тимофій Милованов.


Залишити коментар