Чт. 25 Квітня 2024

Сімейним фермерам держава компенсує сплачені податки

Уряд планує виділити 50 млн гривень на компенсацію ЄСВ (єдиний соціальний внесок) сімейним фермерським господарствам. Про це повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов на своїй сторінці у Facebook.

Пише SEEDS.org.ua.

“Ми запустили механізм реєстрації сімейних фермерських господарств як фізичних осіб-підприємців. Тепер вони можуть обирати спрощену систему оподаткування — єдиний податок 4 група”, — зазначив Тимофій Милованов.

За словами міністра, виплати стартують вже цього року. На компенсацію планується виділити 50 млн грн.

“Йдеться про 3,9 млн особистих селянських господарств — а це дуже потужна частина усього агро. У 2018 році вони виробили 41% валової продукції сільського господарства. Тож тепер вони можуть легалізуватися як сільськогосподарські виробники та отримувати з державного бюджету компенсацію за сплачений єдиний соціальний внесок”, — підсумував Тимофій Милованов.

Після внесення змін до законодавства про ЄСВ члени фермерського господарства, фізичні-особи підприємці, які перебувають на загальній системі оподатківання, та самозайняті особи зможуть не сплачувати ЄСВ за місяці неотримання доходу.


Залишити коментар