Пт. 26 Квітня 2024

Автономний робот DICK: Перший у світі знищує бур’ян за допомогою електроенергії

Першого у світі автономного робота для знищення бур’янів звати Dick. Він був створений розробниками компаній RootWave і Small Robot Company для боротьби з бур’янами на зернових культурах без застосування ЗЗР.

Компанія Small Robot успішно завершила розробку прототипу для лабораторної перевірки концепції. Пише https://aggeek.net/.

Використовуючи штучний інтелект робот буде знищувати окремі бур’яни за допомогою технології RootWave.

Початковий прототип проходитиме польове випробування вже в цьому році, а комерційний сервіс для знищення бур’янів буде доступний з осені 2021 року.


Наступним етапом розвитку роботизованих аграрних машин буде: об’єднання опцій з технологією RootWave, завдяки чому всі бур’яни можна буде знищувати електричним струмом. Розряди електрики сприяють тому, що бур’яни “закипають” зсередини та “гинуть”.

Партнерство з компанією Small Robot Company дозволяє автоматизувати боротьбу з бур’янами для роботи в масштабах ферми. Робот Dick знищує бур’яни разом з корінням, а також знищує інвазивні види комах, такі як борщівник і рейнутрія.

Механічне прополювання та розпушування ґрунту не завжди ефективно знищують бур’ян і можуть завдати шкоди ґрунту. Водночас ліквідація бур’янів лазерами або струменем гарячої води вимагає багато енергії й коштує дорого.
Заміна ж методу боротьби з бур’янами на роботизований може бути таким же рентабельним, як і використання гербіцидів.


Залишити коментар