Пт. 19 Квітня 2024

В ЄС назвали декілька аспектів земельної реформи, які слід правильно впровадити в Україні

Європейський Союз підтримує земельну реформу в Україні та водночас є десятки аспектів, які необхідно забезпечити правильно.

Про це заявив голова представництва ЄС в Україні Матті Маасікас на засіданні Асамблеї української сторони Платформи громадянського суспільства «Україна-ЄС», передає УНН.

«Що стосується земельної реформи, то, відповідно до підрахунків Світового банку, впровадження цієї реформи може додати від 1 до 1,5% до ВВП України. ЄС підтримує цю мету – відкриття ринків. У здійсненні цієї реформи необхідно забезпечити десятки аспектів, необхідно правильно впровадити їх. Я назву лише два з них. Перше – впровадження цієї реформи передусім має принести переваги малим фермерам, людям, які живуть і працюють на землі», – сказав посол.

З його слів, мають бути забезпечені відповідні перестороги для того, щоб інтереси малих фермерів були взяті до уваги й підтримані.

«Другий аспект, який я хотів би зазначити, теж дуже важливий – це приведення до ладу реєстрів. Якщо ви хочете відкрити ринок, необхідно чітко розуміти, що ви продаєте і що купуєте. Все, що стосується Геокадастру і всіх пов’язаних із ним питань – це також та сфера, де ЄС надає свою підтримку, зокрема фінансову. Весь комплекс цих питань має бути врегульовано», – заявив Маасікас.


Залишити коментар