Чт. 25 Квітня 2024

В Україні масово фальсифікують масло та м’ясо

Частка продукції, яка фальсифікована, або продається без сплати податків і представлена ​​на полицях українських магазинів, становить 50%. Набільш фальсифікованним є ринок горілки – 70%, молока – 50%, самим менш затребуваним продуктом у аферистів є пиво – 3-5% фальсифікату.

Про це розповів екс-директор Української асоціації постачальників торговельних мереж, економіст Олексій Дорошенко.

За інформацією начальника Головного управління Держспоживслужби в Києві Олега Рубана, в Україні підробляють практично всі продукти. Найменший рівень фальсифікату у пивної продукції і продуктів, що є складними у виробництві. У числі найбільш часто підроблюваних продуктів – масло, м’ясні вироби та спиртні напої (горілка).
У регіонах картина відрізняється від столиці. «У деяких містах на півдні України я бачив у продажу ковбасу по 39 гривень. Яке м’ясо ви там чекаєте побачити? Але питання в тому, чому вони його замінюють, і як це позначиться на здоров’ї споживача», – розповів глава Союзу споживачів України Максим Несміянов і додав, що в Україні існує тенденція «чим далі від Києва, тим більше фальсифікату».
Експерти зійшлися на думці, що «в умовах економічного занепаду, який стався в Україні після початку війни, люди стали більше орієнтуватися на ціну, ніж на якість», – пише «Обозреватель».


Залишити коментар