Сб. 20 Квітня 2024

В Україні створили чорну горілку

На початку 2019 року на заводі PRIME було відкрито виробництво горілки чорного кольору “PRIME Black Carbon”. Це лімітована серія унікальної горілки від українського виробника, її світовим аналогом є британська горілка “BlaVod”. Про це пише УНН.

Випускається горілка “Prime” на однойменному лікеро-горілчаному заводі PRIME. Історія цього підприємства бере свій початок у 2006 році. Місцем для будівництва ЛГЗ вибрали селище Малинівка Харківської області. Саме тут розташована артезіанська свердловина глибиною в 700 метрів, вода з якої стала основою для всієї продукції, що випускається на заводі алкогольної продукції.

“Кожна крапля горілки проходить кілька рівнів обробки (очищення) спеціальними фільтрами, в тому числі обробку холодним гірським кришталем, активованим кокосовим вугіллям (залежно від виду горілки). Після очищення єдиний її шлях – в пляшку”, – пояснюють технологи ЛГЗ PRIME.

Станом на сьогодні, потужність підприємства розрахована на 24 млн пляшок на місяць. Однією з особливостей заводу є його спиртосховище місткістю 2 млн літрів.

“Чорна горілка за органолептичними показниками абсолютно відповідає класичному білому варіанту, натуральний барвник не залишає слідів в роті, а колір досягається завдяки харчовій витяжці на основі екстракту південно-азіатської акації”, – зазначають на підприємстві.


Залишити коментар