Чт. 18 Квітня 2024

Фермер з Вінниччини вирощує близько тисячі екзотичних дерев

Неподалік Вінниці, у селі Широка Гребля, місцевий мешканець створив справжній сад екзотичних фруктів у власних теплицях. Починалось все з одного саджанця лимону, а тепер в Олександра Шевчука росте близько тисячі різних дерев.

Повідомляє SEEDS.org.ua  за інформацією  UA:Вінниця

Протягом 15 років Олександр Шевчук вирощує екзотичні фрукти, серед яких лимони, мандарини, банани, папайя, ківі, ананаси тощо. Сьогодні у чоловіка три теплиці, загальною площею 500 квадратних метрів, на яких щодня працює уся родина — Олександр з дружиною та дві доньки.

Перш ніж почав займатися вирощуванням екзотичних дерев, Олександр був військовим, працював меблярем та їздив на заробітки закордон. Вирощувати фрукти почав після того, як знайомий подарував йому саджанець лимона.

Тепер він має близько 20 видів лимонів, а всіх цитрусових загалом до 70 видів, серед яких є мандарини, грейпфрути, апельсини тощо. Ростуть в його теплицях банани та навіть кава. Загалом в Олександра Шевчука росте близько тисячі різних дерев.

“Каву, що ми п’ємо, так само збираємо. Вона цвіте п’ять разів на рік. Ягоди нагадують вишні, їх можна їсти, вони солодкі, а зернята потім підсушуються, смажаться і є кава”, – каже господар.

Тепер родина Олександра не купує закордонні фрукти, щоправда, вони працюють у теплицях щодня з ранку і до дев’ятої години вечора. До речі, плоди зі своїх дерев вони також не продають, а лише роздають своїм знайомим. Заробляє родина Шевчуків продажем самих саджанців екзотичних дерев, вартість на які від 50 до 5000 гривень, залежно від виду.


Залишити коментар