Пт. 29 Березня 2024

Куди найвигідніше інвестувати: Гончарук назвав ТОП-4 галузі

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук назвав 4 галузі української економіки, інвестиції в які матимуть успіх, і наголосив, що уряд планує компенсувати та мінімізувати ризики інвестування. На першому місці в озвученому прем’єром переліку – сільське господарство.

Про це повідомляє НВ Бізнес.

Під час інвестфоруму Re: think, проведеного 29 жовтня в Маріуполі, Олексій Гончарук переконував міжнародну спільноту, що настав час інвестувати в Україну. За словами прем’єра, галузями, в яких існують сприятливі умови для успішного інвестування, є агросектор, технології, енергетика та інфраструктура.

«Ми пропонуємо вам повірити, що зараз – саме час інвестувати в Україну. Добре відомі галузі української економіки, де є всі умови для успішного інвестування: це аграрний сектор, технології, енергетика та інфраструктура», – відзначив голова Кабінету Міністрів України.

Олексій Гончарук підкреслив, що в цих галузях «дуже непогані прибутки», і запевнив, що уряд, своєю чергою, «компенсуватиме і мінімізуватиме ризики інвестування». Одним із чинників, які мають сприяти надходженню інвестицій в Україну, прем’єр назвав «зважену політику» НБУ, якому уряд гарантував «повну незалежність від політиків».

«Сьогодні ми підпишемо меморандуми на суму $1 млрд, які надійдуть в Україну до кінця 2020 року», – відзначив очільник уряду.

Прем’єр покладає надії, що разом з іноземними інвестиціями в Україну «прийдуть нові знання і технології».


Залишити коментар