Сб. 20 Квітня 2024

Власники тваринних ферм масово готуються позбуватися поголів’я

Власники тваринних ферм вже припинили інвестиції у галузь, а з відкриттям ринку землі готуються позбуватися поголів’я. Про це йдеться у матеріалі на gorod.cn.ua.

Директор і власник підприємства «Напорівське» Григорій Ткаченко, що розташоване в Лукашівці Чернігівського району Чернігівської області, має 300 голів ВРХ. З них половина — дійне стадо.

Нещодавно в його господарстві закупили комбікормову установку, а два роки тому для покращення якості молока — нову доїльну залу «ДеЛаваль». Після того, як у парламенті у першому читанні проголосували за законопроект про ринок землі, фермер всерйоз готується збувати корів.

«Ми припинили будь-які інвестиції в тваринництво. Якщо ринок землі таки введуть, я змушений буду пустити худобу під ніж. Це — вимушений крок, бо більше грошей мені брати не буде звідки», — говорить Григорій Ткаченко.

У СВК «Полісся», що в Кувечичах, — найбільше поголів’я ВРХ в Чернігівському районі.

«1 200 голів, тримаємо ще коней і свиней. Звісно, якщо закон про ринок землі приймуть у тому вигляді, який вони проголосували усупереч регламенту і здоровому глузду, ми змушені будемо збути тварин. Разом із тваринами втратять роботу й люди», — зауважив голова кооперативу Михайло Купрієнко.

Григорій Ткаченко переконаний, що вслід за ВРХ занепаде ще низка галузей промисловості, пов’язаних з його переробкою.


Залишити коментар