Чт. 28 Березня 2024

Ситуація в Одеському морському порту близька до критичної

ДП «Одеський морський торговельний порт» (ОМТП) опинилося у вкрай складному фінансовому становищі, накопичивши значні борги. Для виходу із кризової ситуації зрозроблено ряд заходів, серед яких морпорт планує до закінчення 2019 роки повернути 20-30% ринку буксирних послуг в Одеському морському порту. Про це заявив в.о. директора підприємства Олексій Мясковський на зустрічі з колективом портового флоту держпідприємства, пише Агро Юг.

За його словами, за результатами дев’яти місяців збитки порту становлять 80 млн грн, а до кінця року розміри збитків досягнуть 100 мільйонів гривень. При цьому порт накопичив борги, загальна сума яких уже перевищує 180 млн грн. Загальну фінансову ситуацію порту Мясковский оцінив як «близьку до критичної».

Олексій Мясковський повідомив, що підприємство вже розробило комплекс заходів щодо виведення підприємства з кризи. Головним напрямком стане відновлення позицій власного буксирного флоту порту в сфері буксирних операцій. З 2017 року портовий флот активно витісняють з даного ринку приватні компанії. За оцінками Мясковського, зараз державний буксирний флот виконує лише близько 8% від всіх буксирних операцій в порту. До кінця року цей показник планують підняти до 20-30%, що дозволить істотно зміцнити фінансове становище порту.

Директор порту підкреслив, що скорочення персоналу або інших подібних заходів антикризовий план не передбачає.


Залишити коментар