Пт. 26 Квітня 2024

В “Слузі народу” не хочуть референдуму про продаж землі: у фракції назвали причину

Корнієнко впевнений, що в земельному питанні більшість українців підтримують Зеленського

Олександр Корнієнко / Фото: Сьогодні

Олександр Корнієнко / Фото: Сьогодні

Пропрезидентська партія “Слуга народу” не бачить необхідності у проведенні всеукраїнського референдуму з питання відкриття ринку земель сільськогосподарського призначення. Про це заступник голови фракції СН у Верховній Раді Олександр Корнієнко заявив в ефірі одного з українських телеканалів.

“Загалом не потрібен референдум [щодо земельного питання]”, – заявив він. Корнієнко висловив упевненість, що в цьому питанні більшість українців підтримують позицію президента України Володимира Зеленського, який виступає за впровадження ринку землі.

“73% [виборців], підтримавши [на виборах] Зеленського, підтримали ідею відкриття ринку землі”, – переконаний він.

Корнієнко нагадав, що Рада вже ухвалила у першому читанні проект закону про ринок землі. Він повідомив, що під час підготовки документа до другого читання в нього буде внесено норму про те, що до моменту проведення референдуму для іноземців буде закрито можливість купувати землю в Україні.

Водночас глава “Слуги народу” вважає, що “безвідносно землі Україні потрібен закон про референдум” . Для цього, зазначив він, депутати Ради готують пакет законопроектів про народовладдя.

“У пакеті про народовладдя є інструменти про народну ініціативу, і це народ оцінить і буде користуватися. Наприклад, там є законопроект про відкликання законів за народною ініціативою – так зване народне вето: якщо закон не сподобався, можете організувати референдум про те, що він не влаштовує і його не можна народній раді знову приймати протягом, припустимо, трьох років”, – розповів Корнієнко.їнські компанії. А для іноземних покупців теж є умова.


Залишити коментар