Чт. 28 Березня 2024

В Україні змінилися ціни на основні продукти

У вересні п’ятилітрова каструля борщу обходилася українцям в 153 гривні. Деякі продукти в Україні подорожчали – вершкове масло, гречка. Проте є й хороша новина – “борщовий набор” подешевшав. Як повідомляє Сегодня, у вересні п’ятилітрова каструля обходилася українцям в 153 гривні. У листопаді таку ж кількість борщу можна зварити витративши на 15 гривень менше.

Зокрема у порівнянні із вереснем подешевшала картопля. Зараз за кілограм просять 18 гривень. Цибулину і моркву можна купити за 5 гривень. Подешевшала і капуста – кілограм зараз коштує 8 гривень. Буряк дорожчий – по 12. Помідори, які потрібні для класичного смаку, можна знайти по 30-35 гривень за кілограм. Кілограм свинячих ребер полегшує гаманець на 85 гривень.

У сумі продукти, що подешевшали, дають змогу зекономити на каструлі борщу 15 гривень. В основному, через ціну капусти, яка коштує зараз на 10 гривень менше. І м’яса – мінус 5 гривень. Морква, цибуля і буряк залишилися в тому ж ціновому діапазоні.

До слова, фахівці попереджають, що в Україні виростуть ціни на продукти першої необхідності щонайменше на два відсотка та стрімко злетять ціни на експортно орієнтовані товари.


Залишити коментар