Чт. 25 Квітня 2024

Профспілка ДП “Укрспирт” готова доєднатися до всеукраїнського страйку

Трудовий колектив «Укрспирту» закликає депутатів не продавати спиртову галузь олігархам.

Профспілка державного підприємства “Укрспирт” підтверджує свою готовність стати учасником Загальнонаціонального страйкового комітету “Заради майбутнього!” та  доєднатися до всеукраїнського страйку.

Як і більшість працівників і фермерів України, Профспілка ДП “Укрспирт” обурена тим “турборежимом”, за якого влада своєю монобільшістю приймає важливі для держави рішення без врахування думки людей.

Роздержавлення стратегічних для економіки підприємств, зміни Трудового кодексу, відкриття ринку землі, обговорення реформ з бізнес-гігантами, замість звичайних працівників – створюють передумови для соціальної нестабільності в державі.

В жовтні Президент України Володимир Зеленський подав у Верховну Раду України законопроект про демонополізацію спиртової галузі, порадившись при цьому з бізнесменами та проігнорувавши думки профільних експертів і трудового колективу. Як наслідок, прийняття президентського законопроекту у тому вигляді, в якому він є – загрожує державі багатомільярдними збитками на догоду 5-10 горілчаним олігархам, зокрема з іноземним капіталом.

Вважаємо, що проведення реформ, які охоплюють долі мільйонів людей мають бути лише за умови погодження їх на референдумах, особливо якщо такі реформи фактично передбачають продаж державного майна іноземцям.

У випадку спиртової галузі, збитковий для держави законопроект Президента Володимира Зеленського взялися лобіювати представники американського бізнесу в Україні, що ще більше наштовхує на прикрий висновок про здачу інтересів держави. Маємо почути чітку відповідь Президента: чи готовий він продати українську землю китайцям, а спиртову галузь – американцям, чи ні?

Закликаємо Володимира Зеленського та його політичну партію “Слугу народу” зайняти позицію економічного націоналізму та виправдати обрану для партії назву – служити народу України, а не іноземцям, які хочуть за безцінь купити всі стратегічні державні активи. Згадайте інавгураційну промову Президента і подивіться, яку державу ви створюєте для своїх дітей – незалежну чи колоніальну.

Прес-служба Профспілки ДП “Укрспирт”

Інформація також продубльована на офіційній Facebook сторінці Профспілки ДП “Укрспирт”  https://www.facebook.com/PROukrspirt/


Залишити коментар