Вт. 19 Березня 2024

На Львівщині вирощують банани за космічними технологіями

Тисячі екзотичних дерев і кущів виростила родина в себе на дачі в теплиці. Вирощують банани, цитрусові, інжир та інші екзоти. Допомагає спеціальна фольга,що використовувалася в супутниках.

Про незвичайну «бананову ферму» в теплиці, в селі Поршна Львівської області пише «Сегодня», – повідомляє landlord.ua. Екзоти в теплиці вирощують колишні журналісти Ярослав Труш разом зі своїм сином Андрієм. Зараз в їхньому господарстві тисячі тропічних рослин на площі 165 кв м.Садівники спочатку не вірили, що все вийде, а зараз збирають по урожай три рази на рік. Лимони, мандарини, інжир, папайя та інше – усього близько 30 видів рослин радує господарів на незвичайній для українського клімата фермі.Одне гроно бананів  – це приблизно 40-50 кг, похвалився господар теплиці Андрій Труш.

Щоб створити екзотам тропічну спеку, достатньо 20 хвилин сонця в день, бо, як виявилося, теплиця побудована за космічними технологіями. Щоб затримати тепло, використовується товста зім’ята фольга, якою обмотували супутники. Сонячні промені відбиваються від фольги та обігрівають рослини.

Тож додаткового обігріву теплиця потребує лише в сильний мороз.

Власник диво-ферми вирощують фрукти для себе. А на саджанцях екзотів заробляють, продаючи деревця торговим заробляють центрам та ресторанам. При дбайливому догляді вони ростуть і дають плоди, бо адаптовані до українських умов.


Залишити коментар