Сб. 20 Квітня 2024

Під час жнив Компанія «Контінентал» презентувала інноваційні комбайни та безпілотники

У Компанії «Контінентал Фармерз Груп» тривають жнива. Вони особливі не лише тим, що вперше відбуваються під новим брендом після завершення процесу об’єднання CFG та «Мрія Агрохолдинг», а й суттєвим оновленням технічного парку та залученням у роботу команди нових технологічних інструментів.

Про це заявив Генеральний директор Компанії «Контінентал» Георг фон Нолкен.

«Жнива — найважливіший час у році. Кожний фермер чекає на цю пору, щоб подивитися на отриманий результат. Ця збиральна кампанія для нас теж надзвичайно важлива, адже вона — перша, відколи ми почали працювати, як один великий об’єднаний бізнес. Окрім цього, завдяки надійному міжнародному інвесторові SALIC UK нам вдалося закупити сучасну, техніку. Раді презентувати її на полях кластеру “Карпати”», — підкреслив Георг фон Нолкен.

Так, напередодні жнив Компанія «Контінентал Фармерз Груп» закупила 26 нових комбайнів CLAAS LEXION 770 на напівгусеничному ходу TERRA TRAC. Сума угоди сягнула 12,2 млн доларів. Загалом же у 2019 році на своє технічне переоснащення Компанія запланувала 51 млн доларів інвестицій.

У придбаних комбайнів — безліч переваг. Вони високоякісні, надзвичайно продуктивні. Важливо і те, що, як зазначалося, машини обладнані гусеницями. За словами Георга фон Нолкена, це один із ключових критеріїв, бо Компанія планує використовувати землі довгостроково, тож їй важливо тримати їх у хорошому стані, не трамбувати, щоб не ущільнювати ґрунт.

Те, що комбайн CLAAS LEXION 770 — повністю автоматизований та вирізняється небувалою продуктивністю підтвердив і представник компанії «CLAAS» Сергій Бутов. А керівник відділу продажів ТОВ «КЛААС Україна» Вадим Постригань зазначив, що кожен комбайн оснащений інтелектуальними та інженерними рішеннями з автоматизації налаштувань, передовою системою очистки зерна, телеметрією з дистанційною сервісною підтримкою та найсучаснішою системою CEMOS AUTO THRESHING. Вона дозволяє оптимально налаштувати молотарку з урахуванням ключових параметрів: якість зерна, якість обмолоту, чистота зерна і якість соломи.

Унікальність машин, як зазначили представники «CLAAS» та його офіційного дилера в Україні ТОВ «Компанії ЛАН», і завдяки використанню жаток нової конструкції CONVIO FLEX. «Контінентал Фармерз Груп» — перша в Україні компанія, яка вже їх використовує.

Унікальність моделі комбайнів підтверджує і операційний директор Східного дивізіону Компанії «Контінентал» Віктор Мельник. Він зауважив, що операції, котрі виконує комбайнер, за складністю можна порівняти з грою на піаніно. Так от, ця складність практично нівелюється технічними можливостями придбаного комбайна. Майже все машина виконує самостійно.

«Важливий фактор, що вплинув на придбання саме цих комбайнів, — крок до точного землеробства. Система TELEMATICS дозволяє віддалено за допомогою сучасного мобільного телефону спостерігати, з якою продуктивністю й основними параметрами комбайн у цей час працює у полі. І все це — не виходячи з офісу, — заявив Віктор Мельник. — При цьому продуктивніші параметри у такий спосіб можна налаштувати і на інших машинах».

Справді, Компанія активно впроваджує у роботі технології точного землеробства. І не тільки завдяки сучасним комбайнам. Під час престуру на поля представники команди «Контінентал» продемонстрували іще одну новинку — один із чотирьох придбаних безпілотних літаків Trinity F9. Їх закупівля обійшлася Компанії у 80 тис. доларів. Безпілотники вже почали використовувати для моніторингу полів.

null

Про характеристики безпілотних літаків розповів представник компанії «Hummingbird» в Україні Роман Михалевич. Вони — німецького виробництва, оснащені двома камерами високої роздільної здатності. Безпілотники дуже зручні для агромоніторингу. Розмах крил одного апарату сягає двох метрів. Зліт і посадка вертикальні, що унеможливлює пошкодження при посадці.

«Інформацію, отриману за допомогою безпілотного літака, протягом доби обробляє платформа Hummingbird. Відтак агровиробники отримують результати. Серед іншого, це можуть бути як дані щодо загального стану посівів, підрахунок кількості сходів, так і визначення бур’янів у міжряддях, створення карт забур’яненості. Так, наприклад, на підставі останніх формуються інші карти — на диференційне внесення гербіцидів. Також платформа допомагає і з диференційним внесенням азотних добрив, — пояснив Роман Михалевич.

Відтак, за словами Романа Михалевича, використання безпілотників, надає Компанії багато переваг. Йдеться зокрема про економію коштів на добривах та засобах захисту рослин, екологічність, уникнення стресу для рослин, збільшення врожайності та інші.

Що ж до жнив, які сягнули зеніту, то команда Компанії зараз перебуває в агрономічних термінах збирання всіх культур.

«Контінентал Фармерз Груп» завершує збирання озимого ячменю. Очікуємо на врожай приблизно 6,5 тонн. Сподівання були вищими, проте рік видався не найкращий для цієї культури, не сприяли погодні умови, — заявив заступник директора з виробництва Західного дивізіону Компанії “Контінентал” Орест Кравчук. — Інтенсивно Компанія ввійшла і в жнива по ріпаку, зібрано майже 30 відсотків цієї культури. Загалом очікуємо отримати 3,5 тонн ріпаку і, вважаю, досягнемо цього».

На черзі, за словами Ореста Кравчука, жнива пшеничні та збирання ярого ячменю. Тож робота у полях «Контінентал Фармерз Груп» кипить. Працівники користають зі сприятливої погоди та сонячних днів.

Марія Тарасенко


Залишити коментар