На Київщині фермер виготовляє авторські сири за власною рецептурою
Ср. 20 Листопада 2019

На Київщині фермер виготовляє авторські сири за власною рецептурою

Ігор Сафронов заснував ферму під Києвом на якій виробляє авторський сир з козячого та коров’ячого молока.

Про це пише seeds.org.ua.

Зараз у нього 4 корови і 40 кіз, підприємство розташоване на 80 сотках землі.

«Моя мрія — створити не просто ферму, а фінансовий простір з доданою вартістю продукту, де кожен зможе реалізувати мрії про здорову їжу, життя на природі і виховання дітей. Але для цього потрібна земля і партнери, які поважають природу, люблять тварин, щоб доглядати за ними, і людей, щоб спілкуватися з ними на ярмарках», — розповідає бізнесмен.

На території ферми Ігор Сафронов сьогодні живе з сім’єю, худобою і невеликою сироварнею на 200 кг сиру в місяць.

« Ми з партнерами залучили невеликий кредит і закупили спочатку дві корови і п’ять кіз. Зараз у нас чотири корови і 40 кіз, а в наступному році плануємо завести 300 кіз і вісім корів і спробувати вирощувати коней і ослів — осляче молоко прекрасно підходить для делікатесних сирів», – ділиться планами Сафронов.

За три роки ферма виробила 5 тонн сиру, було створено 12 швейцарських авторських сирів, рецептуру яких тестували самі, 4 кисломолочних сири і 4 сири з особливою витримкою від 1-2 років. Підприємство потрібно розширювати, для цього потрібна земля, і в умовах, поки не запроваджено ринок землі, фермеру доводиться шукати вихід.

«У наступному році плануємо відкрити магазин в Києві і шукаємо землю для розширення. Також ми в пошуку партнерів. Наша мрія — виростити пшеницю для запашного хліба в сирній заквасці. Для цього потрібна ще земля. Орендувати або кооперуватися? Важливе для мене питання, сподіваюся, вдасться залучити 15-40 сімей до фермерського кооперативу і розвивати агротуризм», — говорить Ігор.


Залишити коментар