Дієтичний морквяно-сирний торт без випічки

морквяний пиріг

Ілюстративне фото з мережі

Легкий морквяно-сирний торт без випічки – це ідеальний літній десерт для тих, хто стежить за своєю фігурою. Поєднання ніжного сирного мусу з освіжаючим морквяно-апельсиновим шаром створює неповторний смак, а відсутність цукру та використання натурального меду робить цей десерт не лише смачним, але й корисним. Про це пише Ukr.Media.

Морквяний шар

Морква зовсім не відчувається. Є відчуття, що то апельсиновий мармелад!

Інгредієнти:

Морква відварена – 4 шт. (500 г);

Апельсин великий – 1 шт:  сік апельсина – 130-150 г + цедра — 1 ч. л.;

Сіль – 1 щіпка;

Мед – 1 ст. л. велика (50 г);

Желатин швидкорозчинний – 15 гр + 100 г води.

Залийте  желатин для обох шарів водою. Зверніть увагу, що для сирного шару потрібно менше води (див. нижче), ніж для морквяного.

Відварену моркву перебийте в блендері в пюре із апельсиновим  соком. Додайте мед, цедру, трохи солі для балансу смаку, перемішайте.

Сирний шар

Він такий ніжний, повітряний та вершковий. Справжнє райське блаженство!

Інгредієнти:

Сир (будь-якої жирності) – 300 г;

Сметана густа (від 20%) – 100 г;

Мак – 30 г (у сухому вигляді);

Мед – 1 ст. л. велика (50 г);

Ванілін або ванільна есенція до смаку;

Желатин швидкорозчинний – 10 г + 50 г води.

Сир перебийте у блендері зі сметаною у гладку масу. Додайте замочений заздалегідь на пів години мак, мед і ваніль. Перемішайте.

Складання десерту

Форму вистеліть плівкою. Розтопіть  желатин і додайте кожен у свій шар (морквяний та сирний відповідно). Почніть формувати десерт. Додайте на дно по 1 ст. л. то один шар, то другий.

Верх прикрасьте лише морквяним шаром. Накрийте плівкою, відправте в холодильник мінімум на 4 години (краще – на ніч).

Це неймовірно смачно, вершкове і ніжно! Приголомшливий літній десерт без цукру, олії та будь-якого тіста.

Найсмачніше поєднання морквяно-апельсинового мармеладу з сирним мусом, в якому приємно лопаються макові насіння. Смачного!

Раніше ми писали про освіжаючий базиліковий лимонад для спекотного літа.


Залишити коментар