4 корисних властивостей нектаринів
1. Багатий на антиоксиданти
Нектарини містять кілька антиоксидантів, включно з вітамінами А, С, Е і флавоноїдами, зокрема антоціанами. Антиоксиданти захищають клітини від вільних радикалів – сполук, які організм утворює природним чином у відповідь на фізичні навантаження, ультрафіолетові промені, цигарковий дим і забруднювальні речовини навколишнього середовища.
Вільні радикали пошкоджують компоненти клітин, включно з ДНК, що може відігравати роль у розвитку раку та інших захворювань. Антиоксиданти взаємодіють з вільними радикалами і нейтралізують їх, не дозволяючи їм завдавати шкоди клітинам.
2. Підтримка здорової ваги
Вживання фруктів, зокрема нектаринів, сприяє підтримці здорової ваги різними способами. Дослідження показують, що вживання фруктів допомагає підвищити ситість і зменшити кількість з’їденого.
3. Можуть допомогти запобігти діабету
Вживання в їжу більшої кількості фруктів, зокрема нектаринів, може допомогти в профілактиці або лікуванні діабету. У двох великих дослідженнях було встановлено, що підвищене споживання фруктів призводить до зміни мікробіоти кишківника і метаболічних змін, пов’язаних із нижчим ризиком розвитку діабету 2 типу.
4. Підтримка довголіття
Австралійське дослідження, в якому взяли участь понад 1609 осіб у середньому віці 61 рік, показало, що люди, які вживали в їжу найбільшу кількість фруктів, мали на 49% більше шансів на успішне старіння. У тих, хто їв багато фруктів, ризик передчасної смерті був на 23% нижчим, ніж у тих, хто їв мало фруктів.
Особливо значний вплив на ймовірність успішного старіння може чинити фруктова клітковина. Учасники з низьким споживанням фруктової клітковини мали на 36% менше шансів на успішне старіння порівняно з людьми з високим споживанням фруктової клітковини.
Залишити коментар