Сб. 28 Вересня 2024

Народні методи боротьби з пирієм

Пирію дуже важко позбутися. Фото з відкритих джерел.

Пирій ‒ бур’ян, який вивести дуже важко. Зазвичай використовують дорогі хімікати. Але є й кілька народних методів, які дозволяють зробити так, щоб пирій не заважав вам на городі.

Від пирію добре допомагає мульчування. Землю навколо рослин можна покрити шаром будь-якої мульчі. Наприклад, тирси, соломи або скошеної трави. Це закриває світло й придушує зростання пирію.

  • Найнадійніший, але дуже важкий метод ‒ ручне викопування пирію. При цьому потрібно видалити якнайбільше коренів. Цю процедуру слід проводити регулярно, пише Gazeta.ua.
  • Допомогти може й оцет. Ним потрібно полити пирій та його коріння, щоб висушити й знищити бур’ян. Але потрібно слідкувати, щоб оцет не потрапив на сусідні рослини.
  • Можна також вилити на пирій окріп. Тоді він ослабне і видалити бур’ян буде значно легше. Цей метод найкраще підходить для видалення пирію на невеличких ділянках.
  • Є також деякі трави, що витісняють або пригнічують пирій. Наприклад, меліса. Її можна посадити поруч з пирієм і швидке зростання та сильний аромат меліси заглушать пирій.

Окрім того, можна посіяти конюшину. Вона має потужне коріння, що допомагає боротися з пирієм. Підійде також ромашка. Вона створить гарну конкуренцію пирію, послаблюючи його зростання.


Залишити коментар