Сб. 28 Вересня 2024

Корпоративні чвари та податкові баталії паралізували видобуток солі на Закарпатті

сіль

Компанія встигла видобути близько 6,1 тис. тонн солі. Ілюстративне фото з мережі

На Закарпатті, де кам’яна сіль завжди була одним з найцінніших природних ресурсів, стався вкрай непередбачуваний збій у видобутку цього стратегічно важливого мінералу. Нещодавно робота на Тереблянському родовищі, одному з найбільших у регіоні, повністю зупинилася через низку внутрішніх та зовнішніх чинників, що поставило під загрозу забезпечення країни цим життєво необхідним продуктом.

Про це повідомляє Земляк з посиланням на Nadra.info.

«Станом на сьогодні підприємство стикнулось як із зовнішніми перешкодами (блокування діяльності компанії з боку ГУ ДПС у Закарпатській області, шляхом віднесення підприємства в статус ризикових), так і внутрішніми: через корпоративний конфлікт між учасниками заблоковане фінансування проєкту», — розповів директор компанії Сергій Кондратьєв.

За його словами, податківці фактично блокують роботу підприємства, з 13 березня вони вже 4 рази вносили його до переліку ризикових компаній, і кожного разу з нових підстав.

«Підприємство з початку року видобуло близько 6100 тонн технічної солі і у перспективі планувало почати виробництво харчової солі, але припинило роботу з березня»,  — додав Сергій Кондратьєв.

Як повідомив Сергій Кондратьєв, зараз цей корпоративний конфлікт найбільше вплинув на діяльність компанії в тому сенсі, що створив проблему з податковою. І найперша проблема, яка у нас зараз є — це те, що податкова фактично блокує роботу ТОВ «Катіон Інвест», відносячи нас постійно до ризикових.

Раніше ми писали, що левова частка агропідприємств припинили свою діяльність.


Залишити коментар