Сб. 28 Вересня 2024

Рада ЄС заблокувала імпорт зернових з Росії та Білорусі митними бар’єрами

зерно

Ілюстративне фото з мережі

Рада ЄС ввела заборонні мита на російське та білоруське зерно. Про це пише АПК ІНФОРМ.

Рада ЄС 30 травня прийняла постанову, якою вводяться мита на зернові й олійні культури та продукти переробки, що імпортуються з РФ і Білорусі. Про це повідомляється на сайті установи.

Як зазначається, вказані мита становитимуть 95 євро за 1 тонну зернових і 50% на тонну олійних, тобто «до такого рівня, що на практиці імпорт цих продуктів припиниться».

Постанова підвищує імпортні тарифи на зернові, олійні та похідні продукти, а також на гранули з бурякового жому та сушений горох із РФ і Білорусі, за які наразі імпортери не сплачують зовсім або сплачують низькі мита. Крім того, ці товари будуть позбавлені доступу до тарифних квот Євросоюзу.

«Нові тарифи, встановлені сьогодні, спрямовані на те, щоб практично припинити імпорт зерна з Росії та Білорусі до ЄС. Таким чином, ці заходи запобігатимуть дестабілізації зернового ринку ЄС, зупинять російський експорт незаконно привласненого зерна, виробленого на території України, і не дозволять Росії використовувати доходи від експорту до ЄС для фінансування війни проти України», – прокоментував прийняте рішення міністр фінансів Бельгії, яка наразі головує в ЄС, Вінсент Ван Петегем.

Прийняте рішення набуде чинності з 1 липня п.р.

Раніше ми писали, що обовʼязкове страхування зерна можуть відмінити.


Залишити коментар