Сб. 21 Грудня 2024

Соложеник із яблуками – вишуканий стародавній рецепт

У якому регіоні України вигадано цю страву — невідомо. Адже яблука ростуть скрізь. Але те, що він готується просто та швидко, — це правда. Традиційно його готували на Великдень. У рецепті — яблука, але його можна готувати з вишнею.

Інгредієнти:

150 г борошна

100 мл молока

150 г масла

4 яйця

200 г вершків

Три великі яблука

Цукор, цедра лимона та кориця

Спосіб приготування:

Яблука помити, нарізати кубиками й кинути на сковороду з вершковим маслом і корицею, трохи притомити до м’якості близько 15 хвилин.

150 г вершкового масла протерти з цукром. В іншу миску додати жовтки, вершки, молоко та лимонну цедру, все змішати вінчиком і додати борошно.

Випікати млинці на сковороді з отриманого тіста. Вийде три-чотири пишних млинці. Їх перекласти яблучною начинкою. Залити збитими з цукром яєчними білками та поставити в духовку на 5 хвилин. Як тільки яєчні піки потемніють — виймати. Соложеник готовий.

Облизні – стародавня українська страва


Залишити коментар