Рецепт “королівського” варення
Це варення з аґрусу і малини надзвичайно смачне. За цим рецептом можна приготувати і класичне варення з аґрусу, або поєднувати його з іншими ягодами і фруктами, наприклад, яблуками, грушами, ківі, апельсинами, лимонами.
У варення з аґрусу можна додавати навіть ваніль, волоський горіх або мигдаль, пише “Сімʼя і дім”.
Інгредієнти:
300 г малини
700 г аґрусу
1,3 кг цукру
1,5 скл. води
Спосіб приготування:
Щоб приготувати варення з аґрусу, слід видалити у нього хвостики, просушити, змочити горілкою. Далі ягоди треба поставити в морозильник, а через пів години – в холодильник на ніч. Такий спосіб ідеальний для консервування аґрусу будь-яким способом.
Якщо не маєте можливості і часу “гратися” з аґрусом, можна зробити простіше. Перебрати малину і аґрус, помити, очистити і обсушити. Змішати воду і цукор, довести до кипіння. Проварити кілька хвилин. Додати в сироп невеликими порціями ягоди. Варити до готовності в один прийом, видаляючи піну.
Розкласти варення у стерилізовані банки і закрутити. Перевернути догори дном, остудити.
Залишити коментар