Унікальний млин запрацював на Закарпатті
У Нижньому Селищі на Закарпатті запустили в роботу унікальний млин із кам’яними жорнами — піклярню.
На цьому млині вимушено переселений із Луганська Артем Зуборєв виготовляє органічне цільнозернове борошно за автентичними технологіми, пише Земляк.
Для млина використовується виключно зерно від виробника, що сертифікований, як органічний. Зі слів Артема, готове борошно наразі купують пекарні у Львові та Хусті. Спочатку планували виготовляти безглютенове борошно зі спельти, але зрозуміли, що цей процес дуже затратний у плані обладнання, крім того немає чистої спельти.
«Та попри все наше борошно органічне, воно цільнозернове, тобто всі властивості зерна не знищуються в процесі помолу. Завдяки кам’яним жорнам зерно не розігрівається», — пояснив Артем Зубрєв.
Артем розповів, що незабаром викладуть у приміщенні піч і готуватимуть з отриманого борошна випічку.
Залишити коментар