Селекціонери розробили сорт гарбуза з незвичайним ароматом
У мексиканський сорт Піпіан неможливо не закохатися. Це гарбуз із маслянистою м’якоттю, що пахне ананасом. Про це повідомляє gazeta.ua, пише agronews.ua.
Цей гарбуз довго зберігається. Лежить у погребі до трьох років. На відміну від воскових сортів, має ніжний, а не прісний смак. Листя і стебла Піпіана — як у звичайного гарбуза.
Насіння біле, по краю з блакитними ворсинками. Плоди круглі, білі, із зеленими смужками. М’якуш помаранчевий й соковитий. Так розповідає Руслан Духов, колекціонер овочів із Дніпропетровської області.
“Сорт невибагливий, добре росте на пухкій землі. Сію наприкінці квітня на городі на глибину 5 сантиметрів. Перед цим тримаю добу в теплій воді. У ямку кладу по три насінини. Сходи з’являються за тиждень. Залишаю по дві найміцніші рослини в кожній ямці, решту видаляю”, – пояснює колекціонер.
Схема посадки — 90 на 120 см. За сезон на кущі зав’язується до 20 плодів, із кожного отримує 100–200 насінин. Піпіан добре переносить спеку, але повільніше росте.
У мексиканський сорт Піпіан неможливо не закохатися. Це гарбуз із маслянистою м’якоттю, що пахне ананасом.
Цей гарбуз довго зберігається. Лежить у погребі до трьох років. На відміну від воскових сортів, має ніжний, а не прісний смак. Листя і стебла Піпіана — як у звичайного гарбуза.
Насіння біле, по краю з блакитними ворсинками. Плоди круглі, білі, із зеленими смужками. М’якуш помаранчевий й соковитий. Так розповідає Руслан Духов, колекціонер овочів із Дніпропетровської області.
“Сорт невибагливий, добре росте на пухкій землі. Сію наприкінці квітня на городі на глибину 5 сантиметрів. Перед цим тримаю добу в теплій воді. У ямку кладу по три насінини. Сходи з’являються за тиждень. Залишаю по дві найміцніші рослини в кожній ямці, решту видаляю”, – пояснює колекціонер.
Схема посадки — 90 на 120 см. За сезон на кущі зав’язується до 20 плодів, із кожного отримує 100–200 насінин. Піпіан добре переносить спеку, але повільніше росте.
Залишити коментар