Печиво з осами готують у Японії
Якщо ви любите печиво з родзинками чи горіхами, тоді цей продукт вам точно стане до смаку. В Японії випікають печиво із земляними осами (джибаши сенбей), повідомляє SEEDS.
До складу делікатесу, крім ос, входить кокосове молоко та рисове борошно. Сушені оси замішуються в тісто цілими. Печиво виходить хрустким, а на смак комахи нагадують кислуваті родзинки.
Продукт досить корисний, адже містить клітковину, залізо, магній. Більш популярне печиво з осами серед японців старшого покоління.
Виготовляють делікатес в місті Омачі, за 200 кілометрів від Токіо. Щоб відшукати диких ос спеціальні мисливці відслідковують їх гнізда. Для цього до оси прив’язують кольорову нитку та спостерігають, куди вона полетіла.
Коштує печиво з комахами зовсім недорого, як на делікатес, – близько 2 доларів за 20 крекерів.
Крім диких ос у харчовій промисловості використовують цвіркунів та інших комах, яких вирощують на спеціалізованих фермах. Цей напрямок є досить перспективним, оскільки попит зростає у всьому світі.
Для тих хто шукає нову нішу у сільському господарстві є цікава ідея – вирощування цвіркунів та коників. Комах використовують не лише для безпосереднього вживання, а й для виготовлення протеїну. У борошні з комах міститься не менше, ніж 70% протеїну, а також корисні мікроелементи. Ціна продукту – 80 доларів за кілограм. Його, наприклад, додають у батончики з високим вмістом протеїну – для спортсменів.
Особливості догляду за цвіркунами – висока вологість та висока температура на фермі (+30 градусів).
Залишити коментар