Виробники молочних консерв перебувають на межі кризи

Зараз найбільша частка експорту українських молочних консервів припадає на Узбекистан (19%), Азербайджан (10%) і Грузію (10%). Проте вітчизняні виробники цієї продукції заявили про нелегке становище як на внутрішньому, так і на зовнішніх ринках. Проблеми виникли через недешевий цукор.

Становище українських молочноконсервних комбінатів залишається складним.  Цукор тільки зараз почав падати в ціні, а молочна сировина незмінно залишається дорогою. Про це пише ІНФАГРО.

Виробники, орієнтовані на внутрішній продаж, ще сяк-так зводять кінці з кінцями, вони змогли збільшити ціни.  А ось експортерам важко, часто їх ціни (за собівартістю) набагато вище, ніж у конкурентів з Білорусі та Росії.  Доводиться втрачати ринки збуту, куди потім буде складно повернутися.

Експорт, відповідно, скорочується.  Минулого місяця експортували менше 2 тис. т консервів, що на чверть менше липневого показника 2020 року.  Скромним буде експорт і в серпні.  На пожвавлення продажів можна розраховувати лише в середині осені, коли подешевшає цукор.


Залишити коментар