Фермери розвивають культуру сироваріння на Поліссі
На сімейній фермі на Житомирщині виготовляють 5 видів сирів з білою пліснявою, майже 10 видів – з блакитною пліснявою та один – із бреві бактеріями, який має різкий аромат і ніжну структуру. Власниця ферми Катерина Приходько виступає проти системи швидкого харчування.
Водночас підприємство є учасником руху Slow Food. В його основі – започаткування ресторанів, де готують більш корисну та здорову їжу, користуються надбаннями національної кухні.
На фермі, як зауважила Катерина Приходько, молоко отримують з власних тварин. Для його отримання на фермі утримують корів породи Джерсі та англо-нубійських кіз. Тварини не привезені, а вирощені в Україні й адаптовані до тутешніх умов. Ці породи обрали, бо саме їх молоко підходить під виготовлення крафтових сирів.
Власниця зацікавлена у розвитку гастротуризму та культурі сироваріння.
Крафтова унікальність продукції сімейної ферми полягає у тому, що сири виробляємо в певну пору року, коли молоко має відповідну жирність та амінокислотний склад.
Джерело “Укрінформ”
Залишити коментар