Вт. 30 Квітня 2024

В Україну прямують партії абрикосів з Молодови

Перші партії абрикосів з Молдови з’являться на українському ринку вже наприкінці цього тижня. Фрукти молдавська компанія Mialex Nord SRL купила у фермерів із села Гангур. Українці зможуть скуштувати фрукти сорту Spring Blush. Про це повідомляє видання “East Fruit”.

За словами керівника компанії Олега Александрова, в поточному році підприємство планує відправити на український і білоруський ринок близько 500 тонн цих фруктів. Частина продукції надійде оптовим покупцям, частину – в дві мережі супермаркетів.

Керівник Mialex Nord стверджує, що сорт Spring Blush популярний в країнах пострадянського простору. Крім того, цей сорт відрізняється порівняно невисокою транспортабельностью і коротким терміном реалізації. На ринку сусідньої Румунії попитом користуються абрикоси сортів з більш тривалим «терміном життя» в комерційній ланцюжку, зокрема Kioto і Faralia. Однак плантації цих сортів абрикосів в Молдові поки занадто мало (вони поки не внесені до держреєстру).

У минулому році, за даними Мінсільгоспу (MADRM), Молдова експортувала близько 2 тис. тонн абрикоса, близько половини цього обсягу продукції надійшло на ринок України. Урожай абрикоса в минулому році в Молдові склав близько 8 тис. тонн з 3 тис. га садів (в 2019 – 17 тис. тонн, 2018 – 16 тис. тонн).


Залишити коментар