На Львівщині встановили кулінарний рекорд

Найдовший красівський пиріг. Фото з відкритих джерел

У місті Миколаєві, що неподалік Львова, встановили рекорд України — спекли найдовший красівський пиріг. Він складався із 96 красівських пирогів, які склали разом у довгу лінію.

Красівський пиріг — це пиріг, який випікається з дріжджового тіста, має начинку із вареної та м’ятої картоплі, вимішаної з вареними гречаними крупами, сиром, перцем та має особливу форму, що робить його впізнаваним – краї і низ загортають в житнє тісто. Подія відбувалася на території Музею Уляни Кравченко та Миколи Устияновича.

«35,6 метра завдовжки, 26 сантиметрів завширшки і вагою 242 кілограми – такого велетня спекли господині Тростянецької громади. І саме в цьому краї, у селі Красів, і зародився рецепт знаменитого пирога», — повідомив міський голова Миколаєва Андрій Щебель.

Також він нагадує, що Миколаївщина — батьківщина родини Шухевичів, а саме Степан Шухевич описав цю знамениту страву у своїй книзі, увіковічнивши її.

Захід проведено у рамках регіонального просвітницько-краєзнавчого проєкту «Миколаївське Опілля єднає Україну» та національного проєкту «Пліч-о-пліч: згуртовані громади» Міністерства розвитку громад та територій України.

«Таким чином, цей пиріг став символом єднання Миколаївської та Чкаловської громад, а також Тростянецької та Боромлянської громад. З Чкаловською громадою, до слова,  плануємо налагодити тісніші взаємини», – додав міський голова Миколаєва.

Після заходу пиріг передали військовослужбовцям до реабілітаційного центру.


Залишити коментар