Як правильно зберігати картоплю, щоб вона не псувалася

Сорт Мирослава. Фото з відкритих джерел

Якщо картоплю неправильно зберігати, вона може зморщитися або прорости, втратить смак та корисні властивості. Зберігати запас картоплі краще в погребі. Однак, якщо його немає, у нагоді стануть інші методи.

Про це пише Gazeta.ua.

Найкраще зберігати картоплю у прохолодному, темному й сухому місці. Оптимальною температурою вважають +2 до +4℃. Якщо немає погреба, можна зберігати картоплю у звичайній шафі або на балконі. Важливо при цьому уникати потрапляння прямих сонячних променів, інакше картопля проростатиме.

Придбану в сітках картоплю краще перекласти в ящик або коробку, щоб уникнути пошкоджень і забезпечити хорошу вентиляцію. Але поліетиленові пакети для зберігання картоплі не підходять. У них накопичується волога, що може призвести до гниття. Якщо потрібно захистити картоплю від світла, можна накрити її газетою.

Серед перевірених народних методів зберігання картоплі одним з найкращих вважають використання каштанів або жолудів. Якщо покласти кілька каштанів у контейнер з картоплею, речовини, що виділяються цими природними матеріалами, сповільнять процес проростання.

Тримаючи картоплю в таких умовах, можна забезпечити її свіжість і зберегти смакові якості досить тривалий час.


Залишити коментар