Як правильно обрати твердий сир у магазині
Фото з відкритих джерел
Твердий сир — один з улюблених продуктів українців, який майже щодня присутній на столі в кожній родині. Магазини пропонують широкий вибір сирів.
На що варто звернути увагу споживачеві під час вибору твердого сиру в магазині? Розповідаємо:
-
Цілісність упаковки — не повинно бути пошкоджень, набряків, підтікання рідини чи слідів повторного запаювання.
-
Кінцевий термін споживання — сир швидко псується, тому важливо звертати увагу на дату «Вжити до…».
-
Склад — у натуральному твердому сирі мають бути лише молоко, закваска, сіль і сичужний фермент. Наявність «рослинних жирів» або «замінника молочного жиру» свідчить про те, що це сирний продукт, а не справжній сир.
-
Назва продукту — якщо це «сир твердий», то саме так і має бути вказано. Якщо зазначено «сирний продукт» — він дешевший, але відрізняється за складом і якістю.
-
Виробник — на маркуванні має бути зазначена адреса виробника та країна походження.
Важливо! Твердий сир слід зберігати в холодильнику при температурі від 0 °C до +6 °C.
Категорично не радимо купувати сир у місцях стихійної торгівлі, де не дотримуються вимоги безпечності та простежуваності продуктів.

Залишити коментар