Кому не можна їсти сливи

Фото з відкритих джерел

Запашна слива приваблює не лише своїм солодким ароматом і соковитою м’якоттю. Цей сезонний фрукт давно відомий своїми корисними властивостями: він покращує роботу травної системи, сприяє виведенню токсинів і зміцнює імунітет. Але, як і будь-який продукт, слива має й протипоказання — про них варто пам’ятати, перш ніж додавати фрукт до щоденного раціону.

Про це пише ТСН.

Сливу варто виключити з раціону:

  • в разі підвищеної кислотності та виразки шлунку, будь-яких захворювань ШКТ,
  • через підвищений вміст цукру у фрукті при цукровому діабеті й ожирінні,
  • через сечогінний ефект сливи при ревматизмі, подагрі та сечокам’яній хворобі.

За наявності гастриту та панкреатиту не в гострій формі можна з’їдати не більше 3-4 слив на день після основного приймання їжі.

Вагітним, мамам, що годують, і малюкам варто бути обережними зі сливою, іноді і зовсім краще відмовитися, оскільки слива здатна викликати здуття живота, кишкові коліки і навіть діарею.


Залишити коментар