Сливовий пиріг на швидкоруч
Фото: "Сімʼя і дім"
Сезон слив у розпалі, тому час спекти смачний пиріг. Якщо ви вважаєте, що випічка це не ваше, то ми вас переконаємо в іншому. Наш сливовий пиріг готувати – дуже просто і швидко, головне – чітко дотримуйтеся рецепту.
Інгредієнти:
1 скл. кефіру або кислого молока,
3 яйця,
0,7-1 скл. цукру,
0,7 скл. олії,
2 скл. борошна,
1,5 ч. ложки розпушувача,
сливи (половинки без кісточок; можна брати вишні, яблука, груші).
Усе міряти однаковою склянкою: або 200 мл, або 250 мл.
Спосіб приготування:
Яйця збити з цукром до пишності на максимальних обертах міксера. Маса має стати пишною, побіліти. Зменшити оберти, додати кефір (або кисле молоко), олію (або охололий розтоплений маргарин), збити до поєднання, додати борошно з розпушувачем, збити. Я додаю ще ванільний екстракт.
Вилити у форму, застелену пергаментом, викласти зверху сливи розрізом догори. Якщо сливи несолодкі, кожну зверху варто присипати цукром. Випікати близько 40-50 хв при 170 ОС. Готовий пиріг можна посипати цукровою пудрою. Виходить пишний і дуже ніжний пиріг, солодкий, але з кислинкою.
Такий пиріг смачний і теплим, і коли охолоне на наступний день. Він красиво ріжеться на порційні тістечка, тому підходить як на повсякдень до чаю, так і не соромно ним пригостити гостей під час святкового застілля.

Залишити коментар