Чим небезпечний нарізаний хліб

нарізаний хліб

Ілюстративне фото з мережі.

Нарізаний хліб – звичний для багатьох продукт, який здається зручним і сучасним рішенням. Однак така «зручність» може мати неприємні наслідки для здоров’я. Про це йдеться у матеріалі Ukr.Media.

Нарізаний хліб має більшу площу контакту з повітрям, а це сприяє швидшому розвитку цвілі.

Хліб в скибочках псується значно швидше, ніж цілий буханець. Причина – площа для ураження цвіллю через нарізку збільшується.

Більшість покупців зберігають такий хліб у холодильнику в поліетиленовому пакеті. Це сприяє утворенню вологи всередині.

Таке повітронепроникне і погано вентильоване пластикове сховище призводить до утворення конденсату всередині пакета – і хліб просочується вологою, не маючи можливості «дихати».

Якщо вийняти нарізаний хліб із пакета, він швидко черствіє. Причина – він активніше віддає вологу в повітря.

В нарізаному вигляді хліб віддає більше вологи навколишньому середовищу.

Рекомендація – перекладати хліб у полотняний мішок одразу після покупки. Так він довше збереже свіжість. Якщо ж хліб зачерствів – можна змочити його водою і підігріти в мікрохвильовці.

Найбільше питань викликає процес нарізання хліба на хлібозаводах. Для цього використовуються спеціальні ножі, які змащують олією. У матеріалі зазначається:

При нарізанні хліба на комбінатах використовуються спеціальні ножі, які змащуються олією. Не всякий виробник готовий витрачати на таке мастило дорогу олію. Зазвичай – це дешевий аналог.

Також для збереження привабливого вигляду хліб може оброблятись консервантами, зокрема з вмістом етилового спирту.

На додаток вони можуть оброблятися консервантами, в складі яких присутній навіть етиловий спирт.

Таким чином, нарізаний хліб може містити сторонні речовини, які споживач не завжди усвідомлює.

Читайте також: Чому не варто пити з тріснутої чашки.


Залишити коментар