Чим замінити яйця для достатньої кількості білка в раціоні
Ілюстративне фото з мережі
Не всі можуть споживати яйця – через алергії, вегетаріанський спосіб життя або індивідуальну непереносимість. Однак організм потребує білка, і важливо знати, чим його можна замінити у раціоні. Про це повідомляє ЧАС ДІЙ із посиланням на лікарку-дієтологиню Оксану Скиталінську.
За словами Оксани Скиталінської, яйця містять приблизно 13 г білка на 100 г продукту. Але їх можна повноцінно замінити іншими продуктами.
Твердий сир
«У 100 грамах твердого сиру міститься приблизно 20-25 г білка», – пояснює дієтологиня.
Крім білка, сир багатий на кальцій, який підтримує здоров’я кісток і зубів.
М’ясо
У 100 г вареного м’яса міститься 20-22 г білка. Також це джерело заліза, вітаміну B12 та інших мікроелементів.
Риба
Такий самий об’єм риби – 18-22 г білка. Скиталінська зазначає, що корисні жирні сорти, зокрема лосось та скумбрія, бо містять омега-3 жирні кислоти.
Бобові
Сочевиця, горох, квасоля – оптимальний варіант для тих, хто не споживає м’яса та яєць. У 100 г варених бобових – 8-10 г білка, а також клітковина.
Горіхи
У 100 г горіхів – близько 15-20 г білка. Крім цього, вони містять корисні жири та добре втамовують голод.
Насіння
«100 г гарбузового насіння – це приблизно 30 г білка», – зазначає Скиталінська.
Також підходить насіння соняшника або льону.
Кисломолочні продукти
Грецький йогурт, кефір або ряжанка містять від 3 до 10 г білка на 100 г. Це ще й корисно для кишкової мікрофлори.
Читайте також: Медики назвали п’ять найкорисніших продуктів для печінки.

Залишити коментар