
У супермаркетах з’явилися страусові яйця по 1600 грн

Фото ілюстративне з сайту pexels
У деяких великих супермаркетах України на полицях з’явилося незвичне гастрономічне ноу-хау — страусові яйця. Ціна вражає не менше, ніж розмір: за одне яйце просять понад 1600 гривень.
Користувачі соцмереж уже активно коментують новинку — хтось жартує, що такого делікатесу вистачить на сніданок для всієї родини, інші обурюються захмарною вартістю.
Почитавши в інтернеті про страусів та продукцію, яку можна від них отримати, дізналася, що яйця можна купити також і у фермерів, що розводять цих гігантських пернатих. Адже на Львівщині є декілька великих страусових ферм, які до того ж надають і екскурсійні послуги. Там купити яйце страуса африканського можна за тисячу гривень.
Іде на продаж і пуста шкаралупа цілого яйця. На українських маркетплейсах пропонують пусте яйце страуса — спеціально для Великодніх писанок. До нього є певні вимоги: шкаралупа має бути від 120 до 140 мм завтовшки, не ушкоджена, білого кольору, довжина яйця 15 сантиметрів, з одного кінця має бути отвір 15 мм. Таке яйце купують за 250 гривень. Якщо покупцеві потрібно підібрати максимально однаковий розмір та форму, ціна замовлення збільшується на 25%.
Яйця страусів великі: важать від півтора до двох кілограмів, одне яйце страуса еквівалентне двадцяти курячим, одного страусиного яйця вистачає, щоб приготувати омлет або яєшню для десяти осіб. Усе це добре, але як розбити товсту шкаралупу і приготувати вдома той омлет чи яєшню з такого екзотичного яйця?
Як розповіла «ВЗ» гастроблогерка Інга Петренко, спочатку тупою стороною великого ножа, («п’яткою»), потроху оббивають шкаралупу. Утворюються тріщини, які треба акуратно підчепити пальцем і відколупати дірочку. До речі, під шкаралупою є досить жорстка внутрішня плівка, її також треба відділити. Коли дірка буде вже досить велика, вміст яйця треба акуратно перелити в миску. А далі все як з курячим яйцем — або розкалатати на омлет з різними добавками, або засмажити банальну яєшню. Але є одне «але»: гігантське яйце смажиться 20−25 хвилин!
Залишити коментар