Торт “Полунична ніжність” – хіт літнього сезону

Полуничний торт. Фото: "Сімʼя і дім"

Цей торт на сто відсотків відповідає своїй назві: виходить смачним, ароматним і дуже ніжним. У сезон полуниці – чудовий десерт!

Інгредієнти:

Для бісквіта:
8 яєць, 16 ст. л. цукру, ванільний цукор, 120 мл олії, 16 ст. л. борошна, 1,5 ч. л. розпушувача.

Для полуничного мусу:
200 мл вершків (30%), 100 г цукрової пудри, 280 мл полуничного йогурту, 350 г полуниці (плюс 150–200 г для начинки), 200 г вершкового сиру, 25 г желатину, 70 мл холодної води.

Спосіб приготування:

Збити яйця з цукром і ванільним цукром до пишної маси (10–13 хвилин). Додати олію, потім — просіяне борошно з розпушувачем, обережно перемішати. Випікати бісквіт при температурі 180–200 °C приблизно 45 хвилин. Охолодити та розрізати на дві частини.

Для полуничного мусу збити вершки з цукровою пудрою, додати йогурт, вершковий сир та полуничне пюре (350 г). Желатин розчинити в холодній воді, розігріти на паровій бані або в мікрохвильовці й додати до суміші. Якщо мус рідкий — поставити його на кілька хвилин у холодильник.

Бісквіт просочити розчином зі 100 мл полуничного пюре (можна додати воду та згущене молоко). Нанести половину полуничної маси, посипати порізаною або цілою полуницею, накрити рештою мусу. Залишити кілька ложок мусу для покриття верху. Посипати порізаною полуницею та кокосовою стружкою.


Залишити коментар