Трояндове варення для пампухів і завиванців

Трояндове варення ідеальне в кулінарії. Фото з відкритих джерел

Трояндове варення — це один із найулюбленіших десертів, який має багату історію і популярний у багатьох країнах світу. Його особливістю є ніжний квітковий смак і запаморочливий аромат. Варення з пелюсток троянд готують із давніх часів, і сьогодні цей десерт не втрачає своєї актуальності.

Інгредієнти:

пелюстки чайної троянди — 250 г

цукор — 1000 г

лимонна кислота — 15 г

сік лимона — 5 г (приблизно 10 крапель)

вода — 200 г (1 склянка)

Спосіб приготування:

Пелюстки троянди дрібно нарізати ножицями, залити склянкою води і довести до кипіння. Проварити 2–3 хвилини.

Додати лимонну кислоту, перемішати, накрити кришкою й залишити на 15–20 хвилин. За цей час пелюстки пустять ароматний рожевий сік. Цей сік зцідити в таз або широку каструлю, додати цукор і зварити сироп.

Пелюстки, що залишилися, розтерти з ложкою цукру та лимонним соком. Коли сироп буде готовий, додати до нього пелюстки й варити далі до готовності. Варення загусне, а пелюстки стануть прозорими, мов пелюстки, зацукровані сонцем.

Зберігайте в стерилізованих баночках. Взимку достатньо ложечки — і в домі розквітне літо.

Пікантна універсальна приправа з листя хрону


Залишити коментар