Куряча печінка яблуками – смакота, яка тане в роті

Фото з відкритих джерел

Куряча печінка з яблуками – це проста, але вишукана страва, якою ви зможете швидко й ситно нагодувати всю родину. Печінка виходить неймовірно м’якою, соковитою та апетитною. Гарнір до неї підійде будь-який – від картопляного пюре до рису чи овочів.

Інгредієнти:

Куряча печінка – 800 г,

Яблука – 2 шт.,

Цибуля ріпчаста – 120 г,

Рослинна олія – 4 ст. ложки,

Пшеничне борошно – 0,5 склянки,

Мелена кориця – щіпка (за смаком),

Мускатний горіх – щіпка (за смаком),

Сіль – за смаком,

Мелений чорний перець – за смаком,

Лимон – 0,5 шт.

Приготування:

Виберіть якісну печінку – яскраво-бордового кольору, гладку, без пошкоджень і з приємним солодкуватим запахом. Промийте її, очистіть від плівок та жовчних проток, наріжте на великі шматки.

Цибулю очистіть і наріжте тонкими півкільцями.Яблука помийте, обсушіть, видаліть серцевину, наріжте скибочками. Щоб не потемніли – скропіть лимонним соком.

Насипте борошно в миску й обваляйте в ньому шматочки печінки. На розігрітій сковороді з олією обсмажте печінку на сильному вогні по 4–6 хвилин, періодично перемішуючи, до рум’яної скоринки.

Вийміть готову печінку, накрийте фольгою або тарілкою, щоб не охолола.
У тій самій сковороді обсмажте яблука по 1–2 хвилини з кожного боку. Посипте корицею та мускатним горіхом. Яблука мають залишитися цілими. Перекладіть їх на окрему тарілку.

Якщо потрібно – додайте трохи олії. Обсмажте цибулю до золотистого кольору. Викладіть на цибулю печінку, зверху – яблука. Накрийте кришкою й тушкуйте 5–7 хвилин на слабкому вогні, зрідка обережно перемішуючи.

Альтернатива: можна перекласти всі інгредієнти у жаростійку форму та запекти у духовці, розігрітій до 180°C, протягом 5–7 хвилин.


Залишити коментар