
Куряча печінка яблуками – смакота, яка тане в роті

Фото з відкритих джерел
Куряча печінка з яблуками – це проста, але вишукана страва, якою ви зможете швидко й ситно нагодувати всю родину. Печінка виходить неймовірно м’якою, соковитою та апетитною. Гарнір до неї підійде будь-який – від картопляного пюре до рису чи овочів.
Інгредієнти:
Куряча печінка – 800 г,
Яблука – 2 шт.,
Цибуля ріпчаста – 120 г,
Рослинна олія – 4 ст. ложки,
Пшеничне борошно – 0,5 склянки,
Мелена кориця – щіпка (за смаком),
Мускатний горіх – щіпка (за смаком),
Сіль – за смаком,
Мелений чорний перець – за смаком,
Лимон – 0,5 шт.
Приготування:
Виберіть якісну печінку – яскраво-бордового кольору, гладку, без пошкоджень і з приємним солодкуватим запахом. Промийте її, очистіть від плівок та жовчних проток, наріжте на великі шматки.
Цибулю очистіть і наріжте тонкими півкільцями.Яблука помийте, обсушіть, видаліть серцевину, наріжте скибочками. Щоб не потемніли – скропіть лимонним соком.
Насипте борошно в миску й обваляйте в ньому шматочки печінки. На розігрітій сковороді з олією обсмажте печінку на сильному вогні по 4–6 хвилин, періодично перемішуючи, до рум’яної скоринки.
Вийміть готову печінку, накрийте фольгою або тарілкою, щоб не охолола.
У тій самій сковороді обсмажте яблука по 1–2 хвилини з кожного боку. Посипте корицею та мускатним горіхом. Яблука мають залишитися цілими. Перекладіть їх на окрему тарілку.
Якщо потрібно – додайте трохи олії. Обсмажте цибулю до золотистого кольору. Викладіть на цибулю печінку, зверху – яблука. Накрийте кришкою й тушкуйте 5–7 хвилин на слабкому вогні, зрідка обережно перемішуючи.
Альтернатива: можна перекласти всі інгредієнти у жаростійку форму та запекти у духовці, розігрітій до 180°C, протягом 5–7 хвилин.
Залишити коментар