Нд. 15 Червня 2025

Млинці з кропиви від Євгена Клопотенка

Млинці з кропиви. Фото з відкритих джерел

Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко вкотре здивував поціновувачів смачної та корисної їжі, поділившись рецептом млинців із кропиви. Ця незвична страва поєднує в собі легкість приготування та оригінальний смак.

Інгредієнти:

600 мл молока,

2 яйця,

2 столові ложки цукру,

дрібка солі,

2 чайні ложки сухих дріжджів,

400 г борошна,

листочки кропиви з 3-4 гілочок (помиті).

Спосіб приготування:

Починаємо з того, що підігріваємо молоко до 36 градусів. У тепле молоко додаємо яйця, цукор, сіль і сухі дріжджі. Все ретельно перемішуємо до однорідності. Потім поступово всипаємо борошно, замішуючи тісто, яке має за консистенцією нагадувати густу сметану.

Далі додаємо помиті листочки кропиви, добре перемішуємо і накриваємо тісто рушником. Залишаємо у теплому місці на 40–50 хвилин, щоб тісто піднялося.

Після цього розігріваємо змащену олією пательню і викладаємо по 2 столові ложки тіста для кожного млинця. Смажимо по 2–3 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки.

Готові млинці подаємо зі сметаною, джемом або будь-яким улюбленим соусом.


Залишити коментар