
Пиріг зі спаржею – здивуйте гостей оригінальним смаком

Ілюстративне фото з відкритих джерел
Найпростіший рецепт зі спаржею — загорнути яскраво-зелені стебла в смужки бекону та запекти в духовці або обсмажити на грилі. Не заперечуємо: це швидко, просто й неймовірно смачно. Але спаржа — це не лише про бекон. Існує ще безліч смачних і цікавих рецептів зі спаржею, які варто спробувати. Наприклад, спекти пиріг.
Інгредієнти:
тісто філо — 4 листи
спаржа — 300 г
вершкове масло — 50 г
яйця — 3 шт.
сметана 20% — 200 г
фета — 150 г
сіль — до смаку
Спосіб приготування:
Спаржу розріжте навпіл. Форму для запікання застеліть пергаментом. Викладіть перший шар тіста й змастіть його розтопленим вершковим маслом.
Потім викладіть другий шар тіста перпендикулярно першому. Змастіть розтопленим маслом. Повторіть так з усіма шарами, верхній шар змащувати не треба.
У блендер складіть сметану, яйця та фету, на бажання додайте сіль. Подрібніть до однорідності. Викладіть подрібнену масу на тісто, зверху покладіть спаржу.
Вершковим маслом, що залишилося, змастіть шматочки тіста над начинкою та обережно покладіть їх на начинку. Пиріг повністю не накриється, будуть прикритими тільки краї. Випікайте пиріг 30 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці. Тісто обов’язково має бути рум’яним.
Готовий пиріг дістати з духовки, дати йому вистигнути
Залишити коментар