Пт. 23 Травня 2025

Молдавські плацинди з сиром і зеленню

Плацинди - рецепт з молдавської кухні. Фото з відкритих джерел.

Молдавські плацинди – проста і дуже смачна страва з тіста з різними начинками, як солодкими, так і солоними. Взимку плацинди частіше готують з картоплею, капустою, грибами. А починаючи з весни, – з сиром і великою кількістю зелені.

Інгредієнти:

Тісто: 3 скл. борошна, 200 г масла, 1 яйце, 3 ст. ложки олії, дрібка солі, 2 ч. ложки оцту.

Начинка: 500 г сиру, 2 яйця, по 0,5 пучка кропу і зеленої цибулі, сіль.

Спосіб приготування:

Холодне масло натерти. У склянку (200 мл) розбити яйце, додати олію й оцет. Налити холодну воду до повної склянки. Розмішати все до однорідності.

Борошно розтерти руками з вершковим маслом до стану крихти й додати вміст склянки. Замісити тісто, розділити його на 7 частин. Накрити плівкою і поставити на 1 год в холодильник.

До сиру додати дрібно нарізану зелень, яйця, сіль. Все добре перемішати. Потім починайте формувати плацинди. Тісто краще не діставати все відразу з холодильника. Брати по 1 кульці. Посипати стіл борошном. Зробити руками корж.

Розкачати тісто качалкою від середини до країв в дуже тоненький корж, майже прозорий. На середину коржа викласти 2-3 ст. ложки начинки. Скласти тісто конвертом.

На розігріту сковороду з олією викладати плацинди швами вниз і смажити по 5 хв з кожного боку.


Залишити коментар