Вт. 20 Травня 2025

Грибна кава стає хітом серед споживачів

Кофеїну в грибному напої вдвічі менше від звичайного. Фото з відкритих джерел

Грибна кава стрімко завойовує популярність прихильників здорового харчування як замінник традиційного напою з кофеїном.

Головна її особливість — знижений вміст кофеїну (приблизно вдвічі менше, ніж у звичайній каві), що робить напій м’якшим для нервової системи. Також грибна кава сприяє зміцненню імунітету та поліпшенню сну.

У складі напою зазвичай використовують адаптогенні гриби: чагу, рейші, кордицепс і левову гриву (ожину гребінчасту). Їхній комплексний вплив може знижувати рівень стресу, підтримувати емоційну стабільність, стимулювати концентрацію уваги й навіть покращувати травлення. Прихильники стверджують, що після кількох чашок організм починає реагувати відчутним покращенням стану — поліпшується настрій, легше зосереджуватися, а втома проходить швидше.

Окрім цього, грибна кава містить речовини, які мають протизапальні властивості, а також здатні позитивно впливати на мікробіом кишечника.


Залишити коментар