
Як правильно приготувати мед із кульбаби

За цим рецептом виходить 2 л меду. Фото з відкритих джерел
В Україні здавна готують мед із кульбаби. І на це є кілька причин. По-перше, це ласощі, наприклад, до млинців. Кульбабовий мет схожий на справній, має ніжний аромат. По-друге, його можна використовувати у випічку замість штучного меду. А по-третє, старші люди кажуть, що мед із кульбаби має цілющі властивості. Хай там як, а варто приготувати хоч кілька баночок кульбабового меду про запас.
Інгредієнти:
400 квіток кульбаби,
1 л води,
2 кг цукру.
Спосіб приготування:
400 квіток залити 1 літром води і засипати 1 кг цукру, добре перемішати відставити на добу. Відцідити, квіти добре віджати, сироп поставити варити.
Відколи почне кипіти, варити на малому вогні 1 год. Через годину додати ще 1 кг цукру і варити ще 1 год. Вкінці дати сік двох лимонів або замінити лимонною кислотою.
Гарячим розлити в стерилізовані банки, закрутити. Так роблю постійно. Виходить 2 літри, густий такий як штучний магазинний мед.
Залишити коментар