
Чилійці — другі у світі за споживанням авокадо

Фото з відкритих джерел.
Якщо є якась їжа, яка не може бути відсутнім на чилійському столі, то це авокадо. Його універсальність і смак роблять його зірковим продуктом місцевої кухні.
У 2024 році чилійці споживали рекордні 8,6 кілограма авокадо на людину на рік, позиціонуючи країну як другого за величиною споживача авокадо на душу населення у світі, після Мексики.
Що зумовлює це збільшення споживання? Ключовим фактором є доступність продукту на місцевому ринку. Згідно з даними, наданими Чилійським комітетом з авокадо, за останнє десятиліття спостерігається значне зростання внутрішнього споживання. Якщо кілька років тому в країні залишалося 30% національного виробництва, то сьогодні ця цифра зросла майже до 50%.
Ціни також зіграли фундаментальну роль. Протягом останніх кількох років ціни на авокадо залишалися доступними, починаючи від 176 доларів (ODEPA) за кілограм на оптових ринках. Ця стабільність дозволила більшій кількості людей регулярно включати його в свій раціон.
Авокадо люблять за його смак і універсальність. Чилійці споживають його в стравах, салатах, севічі, суші та навіть у супах. Крім того, високий вміст корисних жирів і основних поживних речовин робить його ключовим суперпродуктом у національному раціоні.
Авокадо також є важливим економічним двигуном. За даними Чилійського комітету з авокадо, чилійський ринок авокадо генерує близько 700 мільйонів доларів США на рік, зміцнюючи Чилі як відповідного гравця в галузі.
Полтавський фермер отримав грант на розвиток часникового бізнесу
Залишити коментар