
Віденські булочки: смачний рецепт з Австрії

Віденські булочки. Фото з відкритих джерел.
Віденські булочки – це вишукана випічка, яка походить з Австрії. Їхня популярність поширилася далеко за межі країни, і сьогодні ці булочки є улюбленим частуванням у багатьох країнах. Їх легко приготувати вдома, а результат завжди порадує як смаком, так і зовнішнім виглядом.
Інгредієнти:
300 г борошна
1 яйце
60 г цукру
10 г ванільного цукру
40 мл олії
150 мл молока
1 ч. л. сухих дріжджів
40 г вершкового масла
100 г родзинок
1 жовток
Спосіб приготування:
У теплому молоці розчини дріжджі. Яєчний білок збий з цукром, додай ванільний цукор, олію і перемішай. Змішай ці дві суміші.
Поступово підсипаючи у суміш просіяне борошно, заміси тісто і постав його в тепле місце підходити на 1 годину.
Тісто розділи на дві частини і розкачай їх в прямокутні пласти. Змасти їх розтопленим вершковим маслом і посип промитими родзинками.
Згорни пласти тіста в рулети. Гострим ножем поріж їх на однакові шматочки шириною 3-4 см. Виклади їх на деко, застелене пергаментом. Дай підійти 20 хвилин.
Потім змасти булочки яєчним жовтком і випікай у розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин до рум’яності.
Залишити коментар