Чт. 20 Березня 2025

Віденські булочки: смачний рецепт з Австрії

Віденські булочки. Фото з відкритих джерел.

Віденські булочки – це вишукана випічка, яка походить з Австрії. Їхня популярність поширилася далеко за межі країни, і сьогодні ці булочки є улюбленим частуванням у багатьох країнах. Їх легко приготувати вдома, а результат завжди порадує як смаком, так і зовнішнім виглядом.

Інгредієнти:

300 г борошна

1 яйце

60 г цукру

10 г ванільного цукру

40 мл олії

150 мл молока

1 ч. л. сухих дріжджів

40 г вершкового масла

100 г родзинок

1 жовток

Спосіб приготування:

У теплому молоці розчини дріжджі. Яєчний білок збий з цукром, додай ванільний цукор, олію і перемішай. Змішай ці дві суміші.

Поступово підсипаючи у суміш просіяне борошно, заміси тісто і постав його в тепле місце підходити на 1 годину.

Тісто розділи на дві частини і розкачай їх в прямокутні пласти. Змасти їх розтопленим вершковим маслом і посип промитими родзинками.

Згорни пласти тіста в рулети. Гострим ножем поріж їх на однакові шматочки шириною 3-4 см. Виклади їх на деко, застелене пергаментом. Дай підійти 20 хвилин.

Потім змасти булочки яєчним жовтком і випікай у розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин до рум’яності.


Залишити коментар