Яку небезпеку становить “Олівʼє”

Олівʼє.

Олівʼє не всім на користь. Фото з відкритих джерел.

Популярні новорічні салати далеко не такі нешкідливі, як може здатися, на перший погляд.  Олів’є та оселедець під шубою дуже калорійні страви — до 500 і 600 ккал на порцію. Це може стати причиною проблем із травленням, включаючи тяжкість у шлунку та печію.

Через майонез та велику кількість інгредієнтів олів’є може викликати дискомфорт у людей з чутливим шлунком.

Оселедець під шубою, своєю чергою, здатен провокувати затримку рідини в організмі через надлишок солі, що міститься в рибі.

Особливо обережним слід бути гіпертонікам. Оселедець під шубою  може негативно позначитися на серцево-судинній системі та спровокувати підвищення артеріального тиску.

Найбільшу ж небезпеку становить все ж алкоголь, особливо для людей з хронічними захворюваннями печінки. Солодкі напої викликають різкі стрибки рівня глюкози в крові, що вкрай небезпечно для діабетиків.


Залишити коментар