Які продукти допоможуть зменшити біль в суглобах
З віком зростає ризик проблем із суглобами. Через постійне приймання протибольових препаратів загострюються захворювання шлунка, можуть з’явитися супутні проблеми із серцем та нирками.
Для зменшення неприємних відчуттів у суглобах на тлі артрозу чи інших дистрофічних патологій щодня потрібно з’їдати 5 конкретних продуктів.
В першу чергу варто придивитися до жирної риби – скумбрії, сардині, лососю. Морепродукти містять жирні кислоти омега-3, які пригнічують запальні процеси в організмі. З’їдати потрібно, щонайменше 2 порцій риби на тиждень.
Також у страви та напої варто частіше додавати куркуму. Це природний засіб для зняття болю та запалення. Інша важлива спеція імбир. Він пом’якшує неприємні відчуття при артритах.
Оливкова олія багата на антиоксиданти та корисні жири. На особливу увагу заслуговує олеокантал, який міститься в олії прямого віджиму. Фенольна сполука імітує дію знеболювальних препаратів.
Нарешті, у раціоні мають з’явитися свіжі чи заморожені ягоди. Їх як джерела антиоксидантів і антоціанів варто додавати в каші, йогурти, сир, десерти, напої. Вони захистять суглоби від подальшого ушкодження.
Залишити коментар