Пиріжки з тіста нашвидкоруч
Смажені пиріжки з тіста на окропі готуються дуже швидко і не потребують вистоювання. У результаті вони виходять пишні та м’які. Як їх приготувати, розповіла кулінарна блогерка Світлана Бауер.
Інгредієнти:
тепла вода – 200 мл;
окріп – 200 мл;
сухі дріжджі – 7 г;
цукор – 1 ст. л;
саль – 1 ч. л;
рослинна олія – 3 ст. л;
борошно – приблизно 650 г;
цибуля – 1 головка;
квашена капуста – 300 г;
сіль і перець за смаком.
Спосіб приготування:
Спочатку зробимо начинку. Для цього цибулю порізати дрібними кубиками, обсмажити на олії. Із квашеної капусти відтиснути рідину, перекласти в сковорідку до цибулі, перемішати та смажити кілька хвилин.
Влити трохи води, додати сіль, перець за смаком і тушкувати 25 хвилин.
Для тіста зробити опару: у 200 мл теплої води додати цукор, сухі дріжджі та залишити на 15 хвилин.
У чаші змішати половину борошна і сіль, влити опару, перемішати, влити окріп і додати решту борошна. Замісити тісто. Воно злегка липне до рук.
Сформувати пиріжки, як показано на відео, обсмажити на олії з обох боків до золотистості.
Готові пиріжки викласти на паперовий рушник, щоб пішов зайвий жир.
Залишити коментар